Bortom portalen

Tondöda zombier, dunkla speglar, dränkta världar och en ondska bortom tid och rum. Fantastikportalen presenterar stolt elva noveller från några av Sveriges vassaste fantastikförfattare. Utgivningsår 2016.

EMMA 2.0 – Anita Mederyd
MARINA – KG Johansson
TIDSÖGAT – Hans Olsson
DE VITA – Boel Bermann
SJUNG, KÄRA SYSTER – Marcus Olausson
EN HEMLIGHET I ÖKNEN DOLD – Lupina Ojala
IRRBLOSS – Linda Hallgren
OPPENHEIMER BLUES – Love Kölle
VÄSKAN – Ida Tellestedt
DE TOMMA – Alexandra Alexandersson
JORMUNGAND – Oskar Källner

SAGT OM BORTOM PORTALEN

“En ren uppvisning i kreativitet och hantverksskicklighet. Lysande rakt igenom.”
– Andreas Ljungström, Tentakelmonster

“… ger en underbar inblick i den bredd och skicklighet som finns hos de svenska fantastikförfattarna … jag verkligen älskar hur ny och fräsch den känns (Om Sjung, kära syster.) Med helt nya element som är skrivna på ett helt fantastiskt sätt. Enda felet är egentligen att jag vill ha mer!.”
– Helena B på Midnattsord

”Antologin är en härlig godspåse med perfekt blandade godbitar av eskapism som jag verkligen kan tänka mig att läsa om. Kvalitén är mycket hög och ingen novell gör mig besviken … Berättelsen slukade mig fullständigt (om, De tomma.) och jag kunde inte förstå efteråt att jag bara hade läst en kort novell på femton sidor. Känslan av tid och rum försvann och eftersmaken var som om jag hade läst en hel roman.”
– Carola Strömstedt på Nordisk fantastik

”Bortom Portalen bjuder på många timmars fantasifull och spännande eskapism i form av bland annat galopperande metallkameler, kaktusmonster, nanorobotar och tondöva zombier. Novellproffs är ett epitet jag gärna delar ut till författarna … För deras hantverk är riktigt vasst och förfinas till varje ny novell … kreativiteten och påhittigheten verkar hämtas från en outtömlig källa.”
– Jonas Bengtsson på Barrikaden

” … denna form av publikation är ett utmärkt sätt att introducera nya läsare, i detta fall till fantastiken … antologin håller hög standard rakt igenom … Hoppas det kan bli en årligen återkommande utgivning med blandning av nya och etablerade författare inom svensk fantastik!”
– Daniel Gunnarsson på Litteraturmagazinet