Skrivkurser hösten 2024

I samarbete med Studiefrämjandet Skaraborg kommer jag hålla tre kurser på olika nivåer under hösten. Det är upplagt så att du kan välja att gå en, två eller alla tre kurser då de har startdatum efter varandra. Vi kommer hålla till i Studiefrämjandets kurslokaler på Järnvägsgatan 1 i Falköping. Kursanmälan görs till Studiefrämjandet. Klicka på röd länk efter beskrivningen så kommer du direkt till deras hemsida. Hoppas vi ses i gula huset!

1. Författardrömmar

Vill du skriva en bok? Drömmer du om att skriva en deckare, en fantasybok eller kanske självbiografiskt?

Kursen passar för dig som vill ta tag i drömmen om att skriva en berättelse – lång eller kort. Under fyra träffar får du bland annat ta del av handfasta tips och enkla skrivövningar. Målet är att du ska bli inspirerad och börja din resa mot ett aktivt skrivliv. Kreativitet och berättarlust kommer vara vårt fokus.

2. Författarteknik

En kurs i författarteknik, manusstruktur och textbearbetning. Den här kursen passar för dig som vill utveckla ditt skönlitterära skrivande och som har viss erfarenhet av att skriva prosa.

Under fyra träffar kommer vi bland annat gå igenom skrivprocessens olika stadier som synopsis, manusstruktur och textbearbetning. Du kommer få tips för hur du lyckas komma i mål med ditt skrivprojekt. Varje deltagare ska få möjlighet att utforska sin personliga författarstil.

3. Författarkommunikation

Hur kommunicerar du med dina läsare? Hur förbereder du dig och ditt manus inför första kontakten med förlag?

Träff 1: Som författare behöver du kommunicera med dina läsare. Det kan ske genom sociala medier, författarbesök, bokmässor med mera. Målet är att du ska hitta de kommunikationskanaler som fungerar för dig.

Kurslokal

Studiefrämjandet i Falköping
Järnvägsgatan 1, 52133 FALKÖPING

Kursledare

Lupina Ojala är författare med fyra skönlitterära böcker samt ett flertal noveller utgivna. Hon frilansar även som skribent, lektör och grafisk formgivare.