Purpurvinter av Lupina Ojala

Purpurvinter är en roman i sekelskiftesmiljö med övernaturliga inslag.

Året är 1907 när fröken Qwelia Älling tar in på det nyöppnade Vintersanatoriet på Mösseberg. Där hoppas hon finna återhämtning och vila. Men vad vill flickan som bara Qwelia och gårdskarlen kan se? Och vad är det egentligen för hemligheter de nyfunna vännerna döljer?

Det som var menat att bli en kort vistelse med lyx och vattenbehandlingar drar ut på tiden, för vem kan resa hem när alltför många frågor kräver sina svar? Utanför Vintersanatoriet faller snön medan himlens färg långsamt skiftar till purpur.

”Ett mycket väl uppbyggt mysterium som gör det omöjligt att slita sig!”

Magic Frigren

Vintersanatoriet på Mösseberg

Sommaren 2020 flyttade jag till Falköping där jag nu bor på halvtid. Jag visste inget om staden mer än att tåget mellan Göteborg och Stockholm stannar till där på vägen. Under min första promenad upptäckte jag den fantastiska gamla kurorten Mösseberg och förälskade mig direkt i parken och de vackra byggnaderna.

Eftersom jag är författare dröjde det inte länge innan en berättelse började ta form i mitt huvud. Jag läste allt jag kom över om Mössebergs historia och började samla på vykort postade därifrån vid sekelskiftet. Mitt intresse växte alltmer och gränsar nu nästan till besatthet.

Titeln Purpurvinter kom till mig nästan direkt. Två år senare var boken färdig och släpptes den första december 2022.

”Väldigt oförutsägbar och originell historia som trots övernaturliga inslag verkar trovärdig! Allra mest gillade jag hur huvudpersonen, jaget, beskrivs. Hennes tankar, handlingar och reaktioner verkar så äkta och tidstypiska, precis som man kan tänka sig att en rätt välbeställd fröken för drygt 100 år sen kunde ha tänkt och reagerat. Läs den! Ge bort den!”

Astrid Ahlberg

”Du har verkligen skrivit en underbar bok. Så levande personporträtt och miljöbeskrivningen är fantastisk. Tack för berättelsen.”

Benny Kalén
Boken Purpurvinter av Lupina Ojala mot en bakgrund av ett lilatonat vinterlandskap

Purpurvinter finns hos:
Adlibris |  Bokus |  Oscarianska Compagniet

E-boken finns hos Storytel, Bookbeat, Nextory, de flesta nätbokhandlare samt ett flertal bibliotek.

Titel Purpurvinter
Författare Lupina Ojala
Utgivningsår 2022

ISBN Inbunden 978-91-88183-57-6
ISBN E-bok 978-91-88183-58-3
Förlag Catoblepas förlag