Dockmakaren i Genadel

Eleda drömmer om att bli inbjuden till det kejserliga palatset för att visa upp sin dockteater. Hon har studerat magins grunder och är en skicklig dockspelare, men hennes dockor är inte tillräckligt spektakulära. För att nå sitt mål beslutar hon sig för att resa till den avlägsna provinsen Genadel där de skickligaste dockmakarna i världen finns.

”Jag åker till Genadel!”
Eleda förvånades själv över beslutsamheten i sin egen röst och ännu mer över att hon faktiskt var beredd att ge upp allt hon hade för att kunna genomföra resan. Längtan efter att kunna skapa perfekta dockor och därmed kunna bygga upp Tebidiars finaste dockteater var som ett gift i hennes ådror.
”Låt mig följa med”, gapade dockan på bordet.
”Nej, du är alldeles för medioker. Dig ska jag sälja. Jag ska faktiskt sälja alla dockor jag gjort för jag behöver pengar till resan och när jag kommer hem kommer jag vara Tebidiars skickligaste dockmakare”, ropade hon tillbaka. ”Jag ska resa till Genadel.”
”Tvi vale, vad du är dum”, sa dockan surt.

Novellen publicerades först i Club Cosmos novelltidskrift Brev från Cosmos och jag tackade självklart genast ja. Temat för Brev från Cosmos #8 är fantasy och jag valde att skriva en novell som utspelas i min fantasyvärld Yddrios. Eftersom jag samtidigt skrev på Shessandras hjärta så föll det sig naturligt att två karaktärer från boken fick ta plats i en egen berättelse. Dockmakaren i Genadel utkom senare i omarbetad version som novellbok.

Den fantastiska illustrationen är signerad Sandra Petojevic och alla nummer av tidskriften finns för gratis nedladdning på clubcosmos.net

Titel Dockmakaren i Genadel
Författare Lupina Ojala
Utgivningsår 2021

ISBN Häftad 978-91-88183-55-2
ISBN E-bok 9789188183569
Förlag Catoblepas förlag