2018


Fantastika 2018 15 – 17 juni på Dieselverkstaden i Stockholm. Det kommer finnas en indieshop på årets Fantastika med massor av spännande svensk fantastik. Mina böcker kommer finnas till försäljning.

FANTASYRESEARCH
 Workshop i rum Drama

Författarna Lupina Ojala och Ewa Broberg berättar om hur de arbetar med research inför fantasyskapande. Övningar i smågrupper.

SUPERSKURKAR
16/6 16:00 – 17:00
Lilla Scen

Superskurkarna har det inte lätt. Bespottade och missförstådda kämpar de för rätten att existera. Men är det ofta inte så att skurkarna är intressantare än hjältarna? Patrick Schylström samtalar med författarna Boel Bermann, Camilla Linde och Lupina Ojala om hur se ser på sina superskurkar och vad de egentligen vill.

Patrik Schylström (mod), Lupina Ojala, Boel Berman, Camilla Linde

 

Mer om Fantastika 2018: fantastika2018.wordpress.com


FANTASYRESEARCH
 Workshop i Kreativa hallen

Författarna Lupina Ojala och Ewa Broberg berättar om hur de arbetar med research inför fantasyskapande. Övningar i smågrupper.

 

STEAMPUNK – ATT SKAPA ETT FIKTIVT FÖRFLUTET
 Panelsamtal på Kreativa scenen

Den tyske tecknaren Ingo Römling, författaren Lupina Ojala och rollspelsskaparen Marcus Widmark diskuterar utmaningarna med att skapa berättelser med inslag av futuristisk dåtid. Moderator: Lenita Hellman. Panelsamtalet är på engelska.


SmåLit 3 februari på Stadsbiblioteket i Jönköping. Bokförsäljning och signering under dagen.

Lördag 13:00 Panel: Gränsöverskridande fantastik 
Hur kan litteraturen krossa gränser? Vilka konventioner är intressanta att bryta mot? Vilken roll spelar den svenska fantastiken i samhällsdebatten? Ett samtal mellan författarna och förläggarna Eva Holmquist (mod), Lupina Ojala, Elin Holmerin och Sten Rosendahl.


2017


Bokmässan 2017 på Svenska mässan i Göteborg. Anna Jakobsson Lund och Lupina Ojala skriver om världar bortom vår egen, från ett framtida, krossat Europa till det fiktiva, magiska Yddrios. I vår monter i Fantastikgränden kan du köpa signerade böcker och prata bort en stund. Du hittar oss i monter A03:48.
Välkommen!


Boksläpp 25 februari 2017 kl. 12:00 – 16:00 på Spelets hus i Göteborg. Toner av guld är en roman och en sång sprungen ur ett samarbete mellan författaren Lupina Ojala och sångskrivaren Astor Wolfe. Tillsammans skapar de en berättelse där Ojalas sagovärld Yddrios möter Wolfes förtrollade Awalwint. Mellan skira och spruckna klanger tonar skiftande livsöden fram.

Varmt välkommen att mingla, bläddra i boken och lyssna på musik! Boken kommer finnas till försäljning till förmånligt releasepris. Alla i finstass och medlemmar i Steampunk Götheborg får en present. Vid köp av Toner av guld medföljer en gåva från förlaget!

PROGRAM
13.00 och 15.00: Astor Wolfe sjunger Toner av guld och andra sånger.
14.00: Lupina Ojala läser ett stycke ur sin nya bok.
Hela dagen: Försäljning och signering av Lupina Ojalas nya bok Toner av guld.
Vår gäst steampunkmakern A-Lind visar och säljer inredningsprylar, smycken mm.

Vi bjuder på enklare förfriskningar!


Kulturnatten Växjö 28 januari 2017. I Skattkammaren på Växjö Konserthus är temat fantasy. Jag och mina böcker finns där tillsammans med flera andra fantastikförfattare. Det blir både bokförsäljning och framträdanden. Välkomna!


2016


Bokmässan 2016 på Svenska mässan i Göteborg. Catoblepas förlag och Annorlunda förlag delar monter i Fantastikgränden. Bokförsäljning och signering under hela mässan.


Litteraturrundan Fantasy på Stadsbiblioteket i Växjö. Bokförsäljning, signeringar och litterära framträdanden.


Fantastika 2016, 17-19 juni på Dieselverkstaden i Stockholm. Författarintervjuer, workshops, paneldiskussioner, föredrag och spännande möten.

Lördag 15:00 Panel: Förälskad i en fiktion. De flesta har åtminstone någon gång varit förälskade i en fiktiv karaktär (eller flera).Varför blir man kär i någon som inte finns? Är känslorna lika djupa som för verkliga personer? Hur socialt accepterat är en förälskelse i en fiktiv person? När har det gått för långt? Medverkande: Jonas Larsson (mod), Andrea Grave-Müller, Lupina Ojala.

Mer om Fantastika 2016: fantastika2016.wordpress.com


SciFi World, 2-3 april 2016 på Svenska mässan i Göteborg. Catoblepas förlag delar monter med Seraf förlag. Lupina Ojala finns på plats under hela mässan. Välkommen!


2015


6 november 2015 kl 17.00, Olivedalsgatan 14 i Göteborg. Lupina Ojala läser sin novell Felice inför publik hos Cornelia form & fantasi.
 

ConFuse 2015, 7-9  augusti på Frimurarehotellet i Linköping.  En helg fylld med författarintervjuer, workshops, paneldiskussioner och föredrag.

Lördag 20:00 Panel: Var framtiden bättre för? En diskussion om retrofuturism
Anna Davour (mod), Lupina Ojala, Anna Blixt

Mer om ConFuse 2015: www.confuse.nu


2014


Steampunkfestivalen 2014, Gävle
Panel. Retrofuturism: Var framtiden bättre förr?
Anna Blixt och Lupina Ojala. Moderator Anna Davour.