Fantastikgränden – Bokmässan 2016

img_20160922_134950

Lupina Ojala Bokmässan 2016

Årets stora nyhet för bokmässan i Göteborg var Fantastikgränden och det var precis som det låter en gränd fylld av fantastik. Torsdagen var som vanligt ägnad branschfolk och det var en mycket trevlig dag.

Anna Jakobsson Lund i Fantastikgränden Bokmässan 2016

Mitt förlag, Catoblepas, delade monter med supertrevliga Anna Jakobsson Lund och hennes Annorlunda Förlag. Vi tyckte det fungerade så bra att vi ska dela monter även nästa år.

Lupina Ojala intervjuas av Joakim från Comixpodden

Joakim från Comixpodden kom och snackade lite superhjältar med anledning av min medverkan i antologin 13 svarta sagor om superhjältar från förlaget Swedish Zombie.

Författaren Lupina Ojala Bokmässan 2016

Till lördagen klädde jag upp mig och hade mina fina weloihorn som jag är mycket stolt över.

14543804_1796500733952739_6766108549146752631_o

Jag älskar de härliga, knasiga och totalt förvirrade signeringarna av antologin 13 svarta sagor om superhjältar.

Marcus Olausson Nattlöpare

Författaren Marcus Olausson från Mörkersdottirs förlag hade med sig en vandrande 3D-version av omslaget till sin senaste bok Nattlöpare.

Andra Världar i Fantastikgränden Bokmässan 2016

Andra Världar var naturligtvis också på plats i Fantastikgränden.

Lova Lovén

Författaren Lova Lovén som medverkar i förlagets antologi Stadens väsen med novellen Samvarta kom och hälsade på. Kärt besök!
Caroline Hurtig, Eva Holmquist och Annah Nozlin på Bokmässan 2016

Caroline Hurtig – Seraf förlag, Eva Holmquist – Ordspira och Annah Nozlin med massor av fantasy och SF.

Charlotte Cederlund och Marcus Olausson i Fantastikgränden på Bokmässan 2016

Charlotte Cederlund och Marcus Olausson stannade till vid vår monter för lite vänskapligt snack.

Fantastikgränden Bokmässan 2016

Fantastikgränden Bokmässan 2016

Fantastikgrändens besökare var helt klart snyggast på bokmässan. Jag önskar att jag hunnit ta bild på alla härliga människor som var där.

Stadens väsen - Catoblepas förlag

Och förlagets allra sista exemplar av den populära urban fantasy-antologin Stadens väsen gick åt. Har du inte hunnit få tag på ett eget ex så finns det några kvar hos Science Fiction Bokhandeln.

Snorpan och Rim-älvan av Cornelia Ståhlgren (Claesson) på Bokmässan 2016 Snorpan och Rim-älvan av Cornelia Ståhlgren (Claesson) på Bokmässan 2016

Det svåraste för mig personligen under de här dagarna var att författaren/illustratören Cornelia Ståhlgren (Claesson) inte var där. Hon var min vän sedan 20 år så vi har en ganska lång historia tillsammans. Hennes tredje bok om Snorpan och Rim-älvan hade release på fredagen och hon hade sett mycket fram emot det.

Ibland händer det som absolut inte får hända och bara veckorna innan bokmässan gick Cornelia hastigt och oväntat bort. Jag saknar henne så otroligt mycket och det finns inga ord som kan beskriva den sorg jag känner. Så om jag verkade ovanligt förvirrad under mässdagarna vet ni nu varför.

Till minne av Cornelia har hennes syskon och några av hennes vänner bildat en förening som ska sprida glädje och fantasi till barn som behöver det. Du kan läsa mer om det på Snorpan och Rim-älvans hemsida.

 

 

Kommentarer inaktiverade.