Tidningen Vitka recenserar Tårpilens år

TarpilensAr I Tårpilens år får vi följa flickan Disa som fötts med magiska krafter. Historien utspelar sig i landet Aurinma som för längesedan förslavades av magiker som kom från andra sidan havet. I generationer har landets ursprungsbefolkning levt som slavar, ett straff för brott som ska ha begåtts av deras förmödrar. En gång var landet fredligt och människorna levde i samklang med naturen, guidade av de rödhåriga tempelväkterskorna som föddes med krafter de brukade för att göra gott.

Nu råder diktatur under den mäktigaste av magikerna och alla ättlingar till landets ursprungliga invånare brännmärks med ett sigill som förhindrar några magiska förmågor att träda fram. Disa har klarat sig undan märkningen, men hon vet ingenting om magi och kan inte kontrollera de krafter hon besitter.

Det hedniska genomsyrar boken från pärm till pärm och pentagrammet kommer att spela en stor, om än inte helt tydlig roll.

Boken passar både ungdomar och vuxna då historien är djup och väl genomarbetad utan att innehålla våldsamma beskrivningar. Man kan läsa den som ren fiktiv underhållning eller tolka parallellerna till mytologiska berättelser och historiska händelser. Tårpilens år bjuder sin läsare på fängslande karaktärer och en berättelse man önskar att man kunde vara en del av.

Läs mer om världen Yddrios, som Aurinma är en del av, på författarens hemsida:
www.lupinaojala.se

Recensent: Sofia Fjällborg

Recensionen är publicerad i sin helhet med tillstånd av skribenten.

Kommentarer inaktiverade.