För världen är magisk

Hemma igen efter en underbar helg behöver jag skriva av mig lite. Jag är så fylld av positiv energi, intryck och nya lärdomar att det kommer ta lång tid att smälta allt det här. Det känns som om jag varit borta i två veckor fast det bara passerat tre dagar. Jag och vännerna var på Nordiska Gudinnefestivalen och det var magiskt.

Lupina drum

I fredags morse blev jag upphämtad av vännerna. Bilden är tagen vid niotiden på morgonen och det var strålande solsken redan då. Solvädret höll i sig hela helgen och de flesta hann bli rejält solröda i skinnet under helgen. Jag är verkligen inget undantag.

IMG_20150703_183957

Den här tältkåtan har vi delat flera gånger tidigare. Nu var vi sex stycken som bodde ihop i skogen och det fungerade alldeles utmärkt, som det alltid gör. Vi hade dock ett litet missöde när vi kom dit. Ivriga som vi var att komma i ordning började vi resa tältet och röja runt i skogen. Plötsligt var påsen med alla tältpinnar borta. Vi letade överallt utan att hitta dem och plötsligt slog det mig att vi inte frågat platsens rådare om lov. Vi satte oss ned och bad om förlåtelse. Sofie fick ingivelsen att vi borde blota lite öl för de ville de ha. Sagt och gjort. I samma sekund som hon öppnar en ölflaska pekar en annan av vännerna på marken och ropar: ”Där är de!”

Och mycket riktigt låg påsen med tältpinnarna där, på en plats där vi redan letat. Efter det var allt lugnt och det var en fantastiskt fin plats att bo på.

IMG_20150704_093933

Sofie är fixaren i gänget och hon ordnade den här hängaren för våra trummor. Det blev väldigt mysigt på kvällen när det var mörkt ute och vi tände lyktan i tältet. Ljuset från den lyste upp trumskinnen så vackert. Jag önskar att jag hade tagit med min systemkamera, men eftersom jag inte gjort det fick jag nöja mig med mobilen. Det blev trots det flera fina bilder.

IMG_20150705_000133

Min trumma i bakljus. Det går att ana skrift uppe till höger och det är trummakarens signatur. Söndagens trumworkshop med Jana Runnals var något som jag såg mycket fram emot och jag blev verkligen inte besviken. Det var givande och väldigt roligt. Jag deltog i flera andra workshops under fredagen och lördagen som även de gav mig mycket.

IMG_20150705_004058 (1)

Skogen var så vacker och det rann en alldeles underbar bäck i närheten av vårt läger. Dess brus vaggade oss till sömns om kvällarna. Jag spenderade en del tid där tillsammans med vattnets väsen. Det är Andrea Grave-Müller som tagit den stämningsfulla bilden.

IMG_20150705_222759

Sjunga för träd eller kalla på väsen är bra sak att göra för den som vill uppleva naturens kraftfulla magi. Eller trumma så klart. Jag älskar att trumma i skogen, allra helst vid en lägereld.

IMG_20150705_222001

Fia är en annan av vännerna. Vi hittade en husvagn som matchade hennes väska och byxor.

IMG_20150704_194932

Audio Fauna spelade på lördagen och det var deras premiärspelning. Om du har möjlighet att se dem live så gör det! De är grymt bra och kommer turnera nu under sommaren. Du kan höra dem på soundcloud.com/audiofauna

Kvällen innan spelade basisten Magnus Rosén något som han kallade baspoesi. Han är verkligen skicklig på sitt instrument. Jag har aldrig hört musik med enbart bas förut så det var en intressant upplevelse och jag tyckte mycket om det. Magnus sa en sak i mellansnacket som jag tog till mig och det var att han enbart komponerade och gav ut den här musiken för att det gav honom en sådan glädje att göra det. Det är inte någon kommersiell musik utan det hörs att den kommer direkt från hjärtat. Sådana människor älskar jag – skaparsjälar som bara måste skapa. Att just en person som Magnus Rosén sa det gav lite extra intryck för han har stått på de stora scenerna med Hammerfall och fortfarande är det skapandet som är det viktiga, inte berömmelse eller pengar.

IMG_20150703_202505

Finbesökare från UK var Heloise Pilkington, Oisha Drury och Jana Runnals. Här är de på scen samtidigt, men de gav även separata spelningar. Lördagsnatten avslutades med trumma, dans och chants. De klev ned från scenen för att vara i den fina energi som byggdes upp. Gränsen mellan artister och publik suddades ut och vi alla som var där skapade något vackert tillsammans. En kväll att minnas, fylld av magi.

2015-07-03-22.29.48

Och här är finaste knasgänget: Karin, Andrea, Fia och Dimman. Sofie var ute på andra äventyr en stund när bilden togs, men en dag ska jag lyckas fånga alla på samma bild!

Kommentarer inaktiverade.