Samlar inspiration och ny energi

image
Sommartid är medeltid. Årets första begivenhet för mig var Wadköpings medeltidsmarknad. För ovanlighetens skull var jag mugglarklädd men sonen gick all-in. Vid Merlins skägg vad jag har uppfostrat honom bra.
image

Faunus var på marknaden och spelade, självklart köpte jag med en cd för framtida skrivarinspiration. Det är något visst med medeltidsinstrument. Eftersom jag inte är musiker kan jag inte förklara det med mer än att jag tycker väldigt mycket om ljuden från dem. I mina öron låter det mer äkta än de flesta moderna instrument.
image

Kristin Fornfela hade jag inte hört förut. Hon har en väldigt fin röst och fornfela säger väl allt. Önskar ofta att jag kunde spela något instrument. Jag har visserligen ett musikprojekt på gång men om det blir något av det får framtiden utvisa.
image
Ingen marknad utan gycklare och roligast av dem alla är Bastardus Sans. De försökte berätta sagan om Rödluvan och det gick ganska bra tycker jag.
image
Den här stora skallen med lång lugg kan inte komma från något annat än en catoblepas. Det kan jag tydligt se även om jag inte är någon osteolog.
image

En ny klänning från Urda passade jag på att köpa eftersom mina gamla börjar bli slitna. Jag valde en vikingatida modell som mina spännbucklor kommer passa fint till. Jag fick ett fint marknadsföringstips för medeltidsinspirerade författare på köpet från den trevliga försäljaren.
image

Tempelriddarna var snälla nog att låna ut den här hjälmen trots att jag är hedning. Den var bekvämare än jag trott. Som författare måste en prova allt.

Kompishäng på gräset med enbärsmust och brända mandlar medan det hela tiden händer saker runtomkring hör till. Roligt och mysigt och en total kontrast mot mina skrivarperioder när jag knappt umgås med någon. Det är samlartid av idéfrön nu, sådd till hösten och förhoppningsvis skörd till våren. Min kommande bok heter Akademien i Vedinra och utspelas i samma värld som Tårpilens år. I stora drag år i historien färdig i mitt huvud, jag funderar på detaljer och samlar fakta om vapen och annat. När sommaren är över är det dags att helt enkelt skriva ned allt.

Hoppas ni alla har en minst lika inspirerande och rolig sommar som jag har!

Kommentarer inaktiverade.