Andra Världar 2015

13 juni 2015

Upp klockan fem och iväg till bussen. Jag ser den komma och börjar springa, blir genast andfådd och inser att jag glömt ta min astmamedicin. Ingen tid att gå hem igen för då skulle jag missa tåget. Några timmar senare när jag druckit kaffe och vaknat till upptäcker jag att alla knapparna på klänningen inte är knäppta. Försöker knäppa dem men de sitter så konstigt. Inser att klänningen är ut och in så jag smiter in på tågtoaletten för att vända på den. Något bättre. Tänker att jag kanske borde borsta håret fast jag har ingen hårborste med. Jag är verkligen ingen morgonmänniska och kan överhuvudtaget inte tänka före klockan nio.

Ett tågbyte senare kliver jag av i Värnamo där Andrea Grave-Müller hämtar upp mig med bil och vi fortsätter mot Ljungby. Vi är framme i god tid som tur är eftersom vi inte hittar bokmässan. Som tur är kommer mässarrangören Anna Vintersvärd och räddar oss. Ingången är på ANDRA sidan huset. Så klart. Vi kånkar in boklådor och annat. Snart är vårt bokbord dukat och klart. Bokmässan öppnar och folk börjar komma.

Andrea och jag turas om att sälja våra böcker och att gå runt till de andra för att småprata lite och naturligtvis köpa böcker. Väldigt många av titlarna som fanns hade jag redan, men ett par nya guldkorn fick jag med hem. Svensk fantastik håller hög klass och det börjar bli dags att skaffa en bokhylla till. Som grädde på moset passerar författaren Margit Sandemo vårt bokbord på väg till den föreläsning hon var inbjuden att hålla i samband med berättarfestivalen.

Det var verkligen jätteroligt att träffa både gamla och nya bekanta. Flera av de andra utställarna har jag träffat tidigare, inte minst på förra årets Andra Världar när jag novelldebuterade med Hon vandrar om natten i antologin I varje ångetag. Temat i samlingen är steampunk och utgivare är bokförlaget Andra Världar.

Årets Andra Världar arrangerades i samarbete med Ljungby berättarfestival.

 

Lupina_AndraVarldar

Lupina förklarar steampunk för intresserad mässbesökare.

Andrea-AndraVarldar

Andrea vid Catoblepas förlags nydukade bokbord.

 

Sök gärna på taggen #andravärldar 15 på sociala medier för fler bilder.

Nedan finns länkar till övriga utställare för er som inte kunde komma på årets fantastikbokmässa.

 

Utställare 2015

Kommentarer inaktiverade.