Lästips: Hannes hemlighet

Omslag_3_1200h

 

Det var väldigt länge sedan jag läste en barnbok sist eftersom min egen unge redan hunnit bli tonåring. Den här boken av J.G. Almqvist, som jag tidigare känner till under nätnamnet ”Bokskorpionen”, blev jag ändå nyfiken på när jag fick en förfrågan om jag ville läsa den.

Hannes har, som titeln avslöjar, en hemlighet som försätter honom i flera dilemman som han försöker hantera på bästa sätt. Jag tycker att författaren lyckats bra med att skildra en sjuårings vardag och de situationer som kan uppstå vad gäller sådant som lojalitet, ärlighet och inte minst hur pinsamt vissa saker kan vara. Risken med att skriva om just dessa ämnen är att det kan bli lite pekpinnevarning över det hela, men det har Almqvist lyckats undvika.

Boken är en välskriven och fin skildring av hur det kan vara att gå i första klass.

 

Bokens beskrivning

”Om varje människa på jorden har varsin hemlighet, då borde det finnas flera miljarder hemligheter i världen. Har du en hemlighet? Det har Hannes. Ibland är hemligheter av den sorten att man gärna vill avslöja dem. Så är det när man köpt en julklapp till någon. Då ser man fram emot att få överraska den som ska få gåvan. Men Hannes hemlighet är inte den sortens hemlis. Hannes vill aldrig i livet avslöja sin hemlighet. För om han gör det, så kommer alla i hela världen att få veta att han egentligen är en korkad kille. Och det vill han verkligen inte att någon ska få reda på. Ska Hannes lyckas behålla sin hemlighet för sig själv?”

 

Läs mer här: hanneshemlighet.blogspot.se

Finns att köpa hos Bokus

Kommentarer inaktiverade.