Legender från Yddrios

Map-Yddrios

Jag skapade en värld och jag kallade den Yddrios. Min debutroman Tårpilens år utspelas i den världen, närmare bestämt på ön Aurinma. I berättelsen spelar även det mäktiga kejsardömet Tebidiar en stor roll. Kartan ovan är från det Kejserliga arkivet i Tebidiars huvudstad Trovar där även Kejsarens palats finns.

Det kommer fler böcker framöver med historier från den här världen, därav texten Legender från Yddrios på omslaget till Tårpilens år. Alla böcker kommer vara fristående så det är inte nödvändigt att läsa dem i någon speciell ordning eller ens att läsa allihop. Däremot kommer den som läser flera av böckerna att känna igen sig och kanske till och med träffa på en och annan gammal bekant.

Min nästa bok som heter Akademien i Vedinra kommer ta plats i Kejsardömet Tebidiar, närmare bestämt i staden Vedinra där Akademien för högre besvärjelsekonst är belägen. I mitt huvud finns ytterligare ett par böcker och jag längtar efter att få skriva dem.

Min stora dröm är att en dag kunna försörja mig på mitt skrivande. Som det är nu blir det bara korta stunder om kvällarna som jag har tid att skriva ned mina historier. Så klart är jag tacksam över att jag har möjlighet att skriva över huvud taget, det är det bästa som finns. Ja, och att läsa bra romaner och noveller av andra författare så klart!

Kommentarer inaktiverade.