Boken jag skriver …

I tårpilens år är titeln på den fantasyroman jag arbetar på. Utkastet är klart och jag håller nu på med en första redigering. När det är färdigt ska texten läsas av någon utomstående för hur mycket man än redigerar tror jag man vinner på en bra lektörsläsning. Risken finns att man blivit lite blind för sin egen text och missat saker som hade behövt förbättras.

Än så länge håller jag mig inom min egen tidsplanering och det är en härlig känsla att se boken ta form. Det har nu gått tre år sedan jag bestämde mig för att skriva den här boken och arbetet har gått i olika faser. Först hittade jag huvudkaraktärerna och världen de bebor och sedan kom själva intrigen.

Jag ägnade ganska lång tid åt att skapa karaktärerna och världen innan jag började med det egentliga skrivandet, sedan har det varit perioder när jag inte rört romanen pga mycket jobb och så är det nog för de flesta nya författare.

Än så länge håller jag handlingen för mig själv men framöver kommer en ordentlig presentation av boken samt ett utdrag.

Boken kommer ges ut på mitt eget förlag: catoblepas.se

Kommentarer

Boken jag skriver … — 4 kommentarer

    • 🙂 Det kommer en ordentlig presentation så småningom. Är lite hemlig ett tag till men jag kan i alla fall säga så mycket som att det är en ”high fantasy”. Historien utspelas i en annan värld än vår.