Bokbloggare mot rasism

ZeniaLarsson

 

Just nu pågår en viktig kampanj bland många bokbloggare och jag hakar mer än gärna på. Mitt boktips blir Zenia Larssons böcker. 1945 kom hon till Sverige med en Röda Kors-transport. Hon hade överlevt ghettot i Lodz och koncentrationslägren i Auschwitz och Bergen-Belsen och hennes böcker handlar om den tiden. Det är så svårt att förstå att det hon skriver om faktiskt är hämtat ur verkligheten.

Jag var bokmal som barn och läste allt i mina föräldrars bokhylla. Det var där jag hittade Zenias böcker när jag gick i mellanstadiet och de präglade mig mycket. De var för otäcka för en elvaåring kan jag tycka nu som vuxen och de är ju inte riktade till ungdomar heller. Jag har inte läst dem sedan dess men minns handlingen och flera scener mycket väl och vill nu gärna läsa om dem.

Böcker är viktiga på många sätt, inte minst genom att de kan ta med oss till platser och låter oss vara med om händelser som vi annars aldrig haft möjlighet att ta del av. Jag kan inte tänka mig hur livet skulle vara utan litteratur.

På twitter används  hashtagen #bokbloggaremotrasism så söker du på den får du upp mängder av bra inlägg och boktips. För de som inte använder twitter länkar jag här till några blogginlägg och det finns många, många fler. Härligt med detta engagemang!

bokhora.se

ihyllan.se

mednasanienbok.blogspot.se

trotzenfeldt.com

www.bokmania.net

litteraturkvalster.wordpress.com

www.boktjuven.com

www.fiktiviteter.se

 

Kommentarer inaktiverade.