Lupinas lästips: Kvinnan som blev begravd med ansiktet neråt

Hans Olsson
Kvinnan som blev begravd med ansiktet neråt
Novell
Publicerad i Gorgon Magazine 2 2013

Som i en klassisk skräckhistoria anländer huvudpersonen till en glest befolkad bygd och det dröjer inte alltför länge innan märkliga historier från trakten når hans öron. Underliga saker sker och intressanta karaktärer dyker upp. Författaren lyckas bygga upp en obehaglig stämning och under historiens gång serveras läsaren små pusselbitar som sedan skickligt vävs ihop i slutet.

 Novellen är välskriven och det är tydligt att författaren arbetat igenom intrigen med stor noggrannhet och även utfört en del efterforskningar för att få till vissa fakta korrekt. Referenser till verkliga händelser förstärker ytterligare trovärdigheten. Läs och njut av denna mystiska berättelse, men kanske inte precis innan läggdags.

Recensionen är tidigare publicerad i Gorgon Magazine 2 2013

Kommentarer inaktiverade.